Ό,τι ξέραμε για τον θάνατο μέχρι σήμερα ΔΕΝ ισχύει

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ό,τι το μόνο σίγουρο είναι ο θάνατος σε τούτη τη ζωή… Αλλά μήπως ούτε αυτό τελικά είναι αλήθεια; 

Ο θάνατος, όσο μακάβριο και αν είναι σαν θέμα, απασχολεί όλους μας ή τουλάχιστον θα μας απασχολήσει σε κάποια φάση της ζωής μας. Πόσα όμως γνωρίζουμε γι αυτόν; Και πόσα από αυτά που γνωρίζουμε είναι όντως αλήθεια;

Κι όμως το ίδιο μας το σώμα μπορεί να μας προδώσει ή καλύτερα να μας ντροπιάσει ακόμα και μετά θάνατον, σύμφωνα με την Huffington Post. Εκτός από την αηδιαστική (σχεδόν) αλήθεια ότι τα μαλλιά και τα νύχια επιμένουν να μεγαλώνουν και μετά τον θάνατο κάποιου, ένα νεκρό σώμα επιφυλάσσει και άλλες ντροπιαστικές συνήθειες.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως, τα νύχια και τα μαλλιά φαίνεται ότι μεγαλώνουν αλλά στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ότι το σώμα χάνει την υγρασία του και συρρικνώνεται κάνοντας τα μαλλιά και τα νύχια να μοιάζουν ότι μεγαλώνουν και όχι να μεγαλώνουν στην πραγματικότητα.

Επίσης, όταν κάποιος πεθαίνει είναι πολύ πιθανό να ουρήσει, να αφοδεύσει και στην περίπτωση των ανδρών ακόμη και να εκσπερματώσει. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της απώλειας της λειτουργίας του εγκεφάλου που κρατά το σώμα υπό έλεγχο και αναγκάζεται έπειτα από την πρώτη δυσκαμψία των μυών του σώματος, να επιστρέψει μια ενδεχόμενη επιστροφή στη χαλάρωση και την απελευθέρωση.

Στην περίπτωση των ανδρών μάλιστα, που πεθαίνουν μπρούμυτα, το αίμα αρχίζει να συγκεντρώνεται στα μέρη του σώματος που βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και στύση.

Και αν απορείτε πόσος καιρός χρειάζεται για να γίνει ένα σώμα σκελετός, η απάντηση είναι μία εβδομάδα περίπου, ενώ μετά από ένα μήνα πέφτουν δόντια, μαλλιά κ.λπ

Η έκφραση «πέρασε η ζωή μπροστά από τα μάτια μου» έχει και την επιστημονική της άποψη. Ο εγκέφαλος γίνεται πιο ανενεργός κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής, προκαλώντας μία υπερδραστηριότητα στην ψυχική κατάσταση του ατόμου. Αυτή η κατάσταση αυξημένης συνείδησης μπορεί να προκαλέσει απροσδόκητα πράγματα, είτε αυτό είναι να δει κάποιος ολόκληρη τη ζωή του να περνά από μπροστά του σαν ταινία είτε πάλι να δει το «φώς» στο τούνελ.

Η διαδικασία αυτή ενισχύεται από την απώλεια αίματος και τη ροή οξυγόνου στα μάτια και η αίσθηση επιβράδυνσης του χρόνου λίγο πριν τον θάνατο, ενδεχομένως να είναι μια λάθος ανάμνηση αυτής της τραυματικής εμπειρίας.

Για την αποτέφρωση τι γνώμη έχετε; Αν και οι πιο θρησκευόμενοι την κατακρίνουν, ίσως στο άμεσο μέλλον χρειαστεί να αναθεωρήσετε για πρακτικούς καθαρά λόγους. Ήδη η Νέα Υόρκη και αρκετά μεγάλο μέρος της Μεγάλης Βρετανίας έχει έλλειψη χώρου για τα νεκροταφεία και η αποτέφρωση θεωρείται …ιδανική λύση.

Ειδικά μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότισύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών 58.093.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2011. Αυτό σημαίνει περίπου 159.159 θάνατοι ανά ημέρα ή 6.631 κάθε ώρα.

Από την άλλη μπορεί η αθανασία να είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Μόλις 31 χρόνια. Τουλάχιστον, σύμφωνα με τη Google και τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Dmitry Itskov. Η Calico είναι ένα από τα προγράμματα της γνωστής εταιρείας αναζήτησης, το οποίο έχει σκοπό να αντιστρέψει τη διαδικασία γήρανσης όχι 5 και 10 χρόνια αλλά μέχρι να επιτύχει τελικά την αθανασία.

Από την άλλη και ο ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει βάλει σκοπό να ζήσει για πάντα. Το δικό του project μάλιστα, έχει θέσει ως στόχο να λύσει το ζήτημα της ζωής μέχρι το 2045, οπότε και θα έχει υλοποιηθεί η ιδέα των … ανδροειδών σωμάτων, στα οποία θα τοποθετείται ο εγκέφαλος, επιτρέποντας στον πρώην… εκλιπόντα να ζει για πάντα μέσα από το αέναο ρομπο-σώμα.

Επιστημονική φαντασία ή σοκαριστική πραγματικότητα, το μέλλον θα δείξει.
Πηγή