Έπαθε ΣΟΚ με αυτό που βρήκε στο συρτάρι του γραφείου που αγόρασε!

Το καλό παράδειγμα έδωσε ένας ραβίνος στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, που επέστρεψε στην ιδιοκτήτριά του «ένα θησαυρό», που βρήκε μέσα... στην αντίκα που του είχε πουλήσει. Ο θησαυρός ήταν 98.000 δολλάρια (73.000 ευρώ), που η γυναίκα είχε ξεχασμένα στο συρτάρι του γραφείου-αντίκα που είχε πουλήσει στο ραβίνο και στη σύζυγό του. Αρχικά, όταν ο ραβίνος άδειασε τα συρτάρια του μεταχειρισμένου γραφείου, στην προσπάθειά του να το χωρέσει στο διαμέρισμά του, δεν πίστευε στα μάτια του όταν ανακάλυψε τη σακούλα με τα χρήματα. Κατόπιν, χωρίς δεύτερη σκέψη, η οικογένεια εντόπισε την ιδιοκτήτρια του επίπλου, πράγμα διόλου δύσκολο αφού είχαν αγοράσει την αντίκα μέσω ίντερνετ.

Όταν της τηλεφώνησαν, η γυναίκα δεν πίστευε στην καλή της τύχη. Δήλωσε πως όντως είχε τοποθετήσει τα χρήματα στο έπιπλο και ότι «η σακούλα με κάποιο τρόπο γλίστρησε στο πίσω μέρος του συρταριού».

Μάλιστα επέμενε, να δώσει τα νόμιμα εύρετρα στο ραβίνο, εκείνος όμως αρνήθηκε και αρκέστηκε σε μια απλή επιστολή, στην οποία του έλεγε απλώς «ευχαριστώ».